Мъжът на годината 2010 Матей Казийски спечели възможността отново да защитава европейската си титла, но като домакин. Тимът му Тренто получи доверието на Европейската волейболна конфедерация да организира финалната четворка на Шампионската лига.

На 26 и 27 март в залата в Болцано ще бъде определен първенеца на Стария континент, като съоръжението е за 8000 зрители.

Тимът на Радостин Стойчев е №1 в Европа на клубно ниво за 2009 и 2010 година, а ще може и пред своя публика да се опита да е на върха и ще се включи директно във финалната фаза, пропускайки предстоящите елиминации.

Клубът на Казийски, Цветан Соколов и Валентин Братоев бе избран от CEV пред кандидатурите на руския гран и също бивш шампион Зенит Казан и на словенския Волей Блед.

Андре Майер и компания пък избраха финалната четворка в женския поток да бъде близо до България - в Истанбул, с организатор Фенербахче.


В предстоящите елиминации пък жребият отреди следните двойки:

Владимир Николов с Кунео срещу Локомотив Белгород

Тур (Франция) - Динамо Москва (Русия)

Кнак Ровела ре (Белгия) - СКРА Белхатов (Полша)

Блед Волей (Австрия) - Зенит Казан (Русия)

Унтерхахинг (Германия) - Ястрежебски Вийгел (Полша)

Будванска Ривиера (Черна гора) - Нолико (Белгия).


При жените в Шампионската лига националната ни разпределителка Диана Ненова с Рабита Баку (Азербайджан) ще се изправи срещу чешкия Модранска в елиминациите, които се равняват на 1/8-финали. Друга родна националка Габриела Коева със швейцарския Волеро Цюрих ще спорi с руския Заречие Одинцово.