Селекционерът на България Пламен Константинов разкри впечатленията си от мача с Австралия, загубен с 0:3 в "Арена Армеец". Според него, големите проблеми са около завършването на геймовете, а подценяване срещу този съперник е нямало как да има. 

"Не знам дали се разстроиха от травмата на Братоев или загубиха мотивация, но все пак очаквах да се върнем в третия гейм. Имаме очевидни проблеми при завършването на геймовете. Просто нямаме хора, които да решават края на тези части. Трябва да завършваме такива геймове и да показваме характер", заяви Константинов. 

Големият проблем със състава е свързан с многото травми. Диагоналът Боян Йорданов е контузен, а сега с проблеми е и разпределителят Георги Братоев. 

"Имаме проблеми с диагонала, Боян е контузен и не може да влезе. Опитвам различни варианти, но няма ефект. Надявам се следващия уикенд вече да е добре. Но сега опитах и Вальо Братоев да сложа на неговата позиция, играем на практика без диагонал."

"Смяната на разпределителя не може да стане за този уикенд и ще караме така. Оставаме с един разпределител и с един диагонал. Това е ситуацията и трябва да се справяме", сподели още Пламен Константинов.