Старши треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Камило Плачи сподели очакванията си за предстоящите мачове срещу Сърбия в "Арена Армеец" през уикенда: "Генерално играта ни се подобрява след само две седмции отборна работа. С много смелост и лично присъствие, макар без оптимална форма, можем да се представим добре. Мачовете със Сърбия ще бъдат един изпит за нас. Разчитам и имам доверие на моралните качества на този отбор. Ние винаги сме разчитали на подкрепата и ентусиазма на българските фенове, които са една от най-топлите публики в света".

Италианският специалист обаче не бе напълно оптимист за успешния развой на предстоящите два мача, като каза: "Не винаги победата е синоним на добра работа и обратното. Трябва да имам, а и имам търпение. Предстои ни да развием своята игра и затова времето ни помага".

"Отборите, срещу които играем, не прощават нищо и се възползват от всяка една ситуация. Ние трябва да играем добре, защото не сме като Русия, която може да си позволи да играе с третия или с четвъртия си отбор в Сърбия или в САЩ", завърши селекционерът Камило Плачи.