Джузепе Лорицио е първият италианец, който ще бъде треньор на волейболен отбор в българското първенство.

Познатият повече като Пино тази сутрин се запозна с по-голяма част от момчетата, от които ще избере състава си за следващия сезон в Суперлигата начело на Левски Боол.

Бившият пом.треньор на Молфета и Кастелана Гроте в италианските Серия А1 и А2 от вчера е в родината ни и е готов за предилзвикателството. Още в първия ден на сбора сините имат двуразови тренировки.

Гонг бе първата медия, която се срещна с Джузепе Лорицио преди обед в зала „Христо Ботев” и в самото начало го попитахме защо е избрал да доиде тук и да води Левски Боол. Италианецът ни сподели: „Хареса ми програмата, която ми предложи Владо Николов. За мен ще бъде удоволствие да работя с много млади волейболисти”.

Пино Лорицио пред Гонг: Виждам много желание в младите волейболисти

източник: LAP.bg, Илиян Телкеджиев

Първо новият треньор събра играчите за кратко запознанство и разговор заедно с пом.треньора Петър Шопов, със съветника на синия клуб Владимир Николов и кондиционния треньор Николай Цветков. След това Лорицио направи и първа тренировка с 20 волейболисти без Героги Манчев, Христо Цветанов и Александър Симеонов. В следващите 4 седмици италианецът ще трябва да прецени кои момчета ще останат в тима и на кои ще се търсят други отбори. „Понеже много ми харесва да работя с млади спортисти, имахме 5-минутен разговор за програмата, условията и се разбрахме с играчите”, не скри Пино.

Запитан какви са първите му впечатления, новият треньор на Левски Боол каза: „Виждам, че има много желание в момчетата за игра. Трябва да изберем още 4-5 волейболисти, за да сформираме хубав отбор за елитното първенство в България. Мисля, че ще направим хубав отбор и ще се представим добре”.

Не бе пропусната и темата за личните цели на Джузепе Лорицио в този дебютен за него сезон извън Апенините: „Нивото на волейбола в Италия е спаднало последните години докато в България все още е на много високо ниво. Това е националният колективен спорт! За това ще се опитам да постигна моите цели, да работя добре в България и волейбола тук”.

Пино Лорицио пред Гонг: Виждам много желание в младите волейболисти

източник: LAP.bg, Илиян Телкеджиев