ЦСКА победи Славия с 3:0 гейма във четвъртата среща от финалната серия в женското волейболно първенство и така защити титлата си от миналата година. „Червените” спечелиха серията с 3-1 и в собствената си зала станаха шампионки за пети път в последните десет години.

За разлика от оспорваните първи три мача, днес ЦСКА бе категоричен, и бързо съкруши опонента си с 25:16, 25:23 и 25:19.

ЦСКА спечели титлата и през 2000, 2004, 2005 и 2007 година. По-рано през сезона „армейките” взеха и Купата на България.

Предвождани от Димитър Ангелов - Дучето феновете в залата бяха подготвили специална хореография с множество знамена. На прекъсванията в залата бе пускан химнът на ЦСКА „Сърца червени”. В залата имаше и две бебета – на Тони Зетова и Кристина Цветанска.

 

„Червените” волейболистки ще получат и премия от боса Георги Георгиев. Славия за трета поредна година играе на финал, но за трети пореден път остава със среброто.

 

Сребърните медали „белите” получиха изпълнителният директор на ЦСКА Спиридон Зегов, а „червените” приеха купата от Георги Георгиев, тъй като президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров в във Варна за евроквалификацията на мъжкия ни национален тим.

 

Най-резултатна в днешния мач бе Добриана Рададжиева с 16 точки. 15 добави капитанката Мария Каракашева, а за Славия 15 реализира Вяра Хаджимоскова.

 

Ръководството на ЦСКА днес бе подготвило индивидуални призове за най-добрите волейболистки на отборите участници във финалите на шампионата. Те получиха специални статуетки. Ето и призьорките:

MVP (Най-полезен играч) – Мария Каракашева (ЦСКА)

Най-добър нападател – Полина Стойнева (Левски Сиконко)

Най-добър разпределител - Гергана Маринова (ЦСКА)

Най-добро либеро – Юлия Аброскина (Славия)