Масирано полицейско присъствие има в и около зала „Универсиада”, където днес от 19:30 е дербито между ЦСКА и Левски в турнира на осемте най-добри волейболни тима у нас. Множество униформени, включително такива със специална екипировка, са заели постове в съоръжението, а отвън вече залата е опасана с метална ограда.

”Сини” и „червени” фенове от началото на седмицата се организират масово да подкрепят вечните съперници. Поради тази причина има над 14 полицейски коли само от едната страна на залата.

По-рано през деня носителите на Купата от Лукойл Нефтохимик набързо се справиха с тима на Монтана, като взеха победа с 3:0 гейма (25:22, 25:15, 25:16). За най-полезен играч бе определен Младен Младенов.

В последвалата среща Пирин Разлог се наложи да обръща Арда Кърджали. Волейболистите от Кърджали поведоха с 2:0 гейма, след което тимът на Мирослав Живков трудно спечели с 3:2, пред погледа на бившия треньор на Пирин Любомир Герасимов, въпреки страхотната игра на най-добрия ни плажен волейболист Невен Нешев. Нешев, въпреки че изкълчи глезен във втория гейм, реализира 25 точки, а за Пирин Станислав Петков реализира 28 точки. За MVP статуетка взе разпределителят на победителите Франсиско Сотелдо.

В третия мач от програмата Марек Юнион Ивкони игра с Черно море, като звездата на дупничани Цветан Соколов получи амнистия за отстраняването си от отбора.