ЦСКА ще играе за втора поредна година в Шампионската лига, научи Гонг. Носителите на Купата на България получиха официално потвърждение чрез факс от Европейската волейболна конфедерация, че им се предоставя уайлдкард за най-престижния клубен турнир на Стария континент.

Известието е дошло по обед в офиса на ВК ЦСКА, като в него има още покана към организационния директор на червените да присъства на тегленето на жребия за групите. Официалното представяне на отборите участници в Лигата сезон 2009/10 ще бъде във Виена на 26 юни, когато ще бъде и тегленето на жребия.

Следващият сезон в Шампионската лига при мъжете ще вземат участие 24 клуба, като те ще бъдат разделени в шест групи по четири тима. Играе се на разменени гостувания, като в следващата фаза продължават първите два клуба от всеки поток. След като от CEV изберат града домакин на финалната четворка, третият най-добър състав от шестте групи също получава правото да продължи.

Миналия сезон за първи път, след кратко отсъствие, България имаше свой представител в Шампионската лига сред най-елитните клубове в Европа. ЦСКА игра с финалиста Ираклис, полския Ченстохова и турския Фенербахче. Момчетата на Александър Попов обаче при дебюта си в новата история не успяха да вземат нито една победа.