„Моите очаквания за мача с Испания се покриват с повечето очаквания на хората в залата. Очаквам победа за нашия отбор. Независимо, че сме фаворити, днешният мач няма да е лесен. Испанците няма какво да губят. Играят много добре, имат достатъчно сериозен отбор. Ще бъде много важно за нашия отбор да бъдем концентрирани и да затворим възможно най-бързо срещата. Нямам никакви притеснения за победата“, коментира Николай Желязков преди двубоя на България срещу Испания в зала „Арена Армеец“ тази вечер.

„Мисля, че сметки не трябва да бъдат правени. Радо Стойчев неведнъж е казвал, че не прави сметки. Мисля, че това е правилна стратегия. В наш интерес е да се класира Сърбия на полуфинал, която все още не е изиграла своя силен мач на тези квалификации.“

„Истината е, че Сърбия няма нищо общо с тима, който е бил преди. Липсват две икони в състава им. На практика отборът е съвсем различен и е нормално е да бъде по-слаб. При всички положения обаче ще дадат всичко от себе си. Това, което показваме до момента е изключително стегната игра. Вижда се огромното желание на всички, не само на отбора, но и на хората в залата да се класираме за Лондон. Мисля, че ние сме отборът, който най-много заслужава да се класира за Олимпиадата“, завърши Ники Желязков.