Централният блокировач на националния ни отбор по волейбол Николай Николов заяви, че успехът ни срещу Финландия (3:1) е много важен, но желае да дели съперниците ни в олимпийската квалификация на леки и тежки.

Турнирът в Германия тепърва ще ни срещне с изявените фаворити в нашата група B – Русия и Франция, като нашият селекционер Пламен Константинов заяви, че иска да изчака развръзката на мача между тях, преди да изготви следващите си планове.

„Винаги тръгваме трудно на големи форуми, най-важното е, че успяхме да тръгнем с победа. Не беше лесно, но се постарахме“, коментира Ники Николов и продължи:

„Не мога да разделя съперниците на по-трудни и по-лесни. Всеки мач е достатъчно тежък. И утре, и вдругиден ще бъде по същия начин.“

„Понякога такива мачове помагат, за да се събудиш и да вдигнеш глава, да видиш къде се намираш. Не мога да кажа, че съм във върхова форма, но бих казал, че се намирам в прилична форма. Надявам се да бъда от полза на отбора и да помогна, както мога“, допълни Николов.


Стефан Стоянов - специален пратеник на Дарик радио в Берлин