Международният ни волейболен съдия Константин Тюфекчиев ще изнесе лекции на колегите си в Черна гора от петък до неделя. Най-добрият ни рефер ще запознае черногорците с най-новите правила и изисквания в професията, а също така с решенията и измененията от съдийския семинар по време на Олимпиадата в Пекин.

Тюфекчиев има опит в обучението на хора, защото това не му е първата серия от лекции, а същевременно е и университетски преподавател от години.

Реферът ни, който е и член на УС на БФВ, има зад гърба си олимпийски игри, световни и европейски първенства, както и съдийство на пет финални четворки на европейски клубни турнири.

Константин Тюфекчиев изненадващо обяви, че вече няма да се качва съдийския стол. Бенефисът му ще бъде на 13 ноември на мача от Шампионската лига между експървенеца - германския Фридсисхафен и руския Искра Одинцово, където играе звездата Жилберто Амаури Фильо Годой – Джиба.

Гонг научи, че след края на съдийската си кариера Тюфекчиев възнамерява да стане супервайзер и да обучава младите ни рефери по пътя им към международната сцена, а и си е поставил по-високи цели на международно ниво, които за сега пази в тайна.