„В този състав, това ни е първи мач такъв тежък. Нормално срещу отбор като ЦСКА, започнахме наистина малко разконцентрирано и неубедително. За мен не беше фатално това”, заяви старши треньорът на волейболния Нефтохимик Найден Найденов след победата над ЦСКА в четвъртфиналите за Купата на България.

„Малко с грешки започнахме, но важното е, че успяхме във втория гейм при 20 равни да покажем качествата си, да вземем гейма и да обърнем мача. Това показа, че на този отбор му трябва още малко сработка, за да се чувстваме по-убедителни. Очаквах Карягин да покаже това, което показва по време на тренировки и се радвам, че той го направи. Срещу нас имаше отбор с опитни играчи, не играхме срещу слаб отбор. Георги все още не е в оптимална форма. Когато имаш такъв противник и той може да покаже качества”, каза още Найденов и добави:

„Добруджа е отбор, който играе спокойно, с малко грешки и ни чака труден мач.”

„Това може да се каже, че ми е домашната зала. Истинско удоволствие е да се върна пак. Бяхме много напрегнати заради очакванията за самия мач. Имаше едно напрежение, което не ни позволи да дадем почти нищо. По-скоро самият старт на Купата и това, че не сме играли в този състав, ни попречи. Радвам се, че успяхме в движение на мача да коригираме нещата. Старая се да давам максимума във всеки мач. Поздравявам и ЦСКА, които играха много добре. Със сигурност ще се опитаме да се възстановим до утре. Няма много време, но колкото сили имаме, толкова”, сподели волейболистът на Нефтохимик Николай Учиков след успеха с 3:2 гейма.

Треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов пък заяви: „Сборихме се в първия гейм. След това бяхме под всякаква критика. Искахме да победим, подготвихме се добре. Това натежа, имаше страх от победата. Само спортисти биха разбрали. Играта ни вървеше добре, а в един момент се сринахме. За нас беше мъчение да играем този мач. Учиков направим мач. Не знам утре дали ще може, но днес направи мач.”

Нерви на ЦСКА - Нефтохимик, червен картон за Найден Найденов