Мениджърът на шамниона Марек Юнион Ивкони Людмил Найденов сподели пред Гонг мнението си относно финала на Суперлигата. Дупничани ще спорят за титлата с Левски Боол в зала „Христо Ботев”, където сините играят домакинските си мачове, но тя е под ръководството на БФВ.

По първоначална информация мачовете са 11, 13 и 15 април. Финалът се играе до две победи от три възможни мача. Тимът на Найден Найденов спечили титлата през миналия сезон, а досега за 2013/2014 има 26 победи от 26 мача в Суперлигата и сега му предстои защита, след като загуби Купата преди месец.

Ето какво каза пред Гонг Людмил Найденов: “Не знам дали датите за финала са 11, 13 и 15 април! Все още нищо нямаме официално до този час, пристигнало в клуба. Нямаме нито датите, нито часовете на мачовете! Единствено имаме официално, че ни предоставят залата за тренировка 4 дни. Ще направим всичко възможно да защитим титлата! През цялата година един мач не изиграхме както трябва и това ни изигра лоша шега за Купата на България. Надявам се за първенството това да не се повтори. Няма значение, че ще играем в залата на Левски! Ние сме фаворити! Мисля, че отборът ни е готов за финала. Остана една седмица, в която тимът ни трябва да покаже това, което демонстрира през годината. Трябва да съумеем да реализираме това, което направихме през годината.”

Найденов коментира още: “Не става въпрос за притеснение, че няма да имаме домакинско предимство във финалния плейоф. Става дума за принципи! По този начин трудът на момчетата и ръководството ни е омаловажен! При положение, че ние сме първи и без загуба завършихме в първенството, сега трябва да играем като гости, а не като домакини! Можеше много други варианти да се измислят при положение, че нашата зала не отговаря на изискванията.”

“Можеше ние да предложим друга зала за нашите домакински мачове, те да си играят домакинствата в зала „Христо Ботев”, ако има трети мач, пак ние да предложим. Но просто никой не искаше да ни изслуша и да вземе под внимание аргументите ни! Така го били в началото, какво значи в началото? Тогава не може да кажеш какво ще стане накрая. Писахме официална декларация до БФВ, мислех, че ще ни поканят и ще ни предложат някакви варианти, а те – нищо! Те ни отказаха и казаха, че е взето решение и мачовете ще се играят в зала „Христо Ботев”. Ние не сме искали да играем в нашата зала защото знаем, че не отговаря, но можехме да изиграем домакинството ни, което ни се полага като първи отбор другаде”, завърши Людмил Найденов.