Един от най-интересните 1/4-финални плейофи от волейболната Суперлига е този между носителя на Купа България от миналия сезон „Добруджа 07“ (Добрич) и шампиона в последните 4 години „Марек Юнион-Ивкони“ (Дупница). След изключително оспорван редовен сезон двата тима заеха съответно 4-о и 5-о място в крайното класиране, което им отреди сблъсък още на старта на решителните битки.

„Започват мачовете на истината! Всеки трябва да покаже максимума от себе си, за да продължи напред. Тежко е, защото почваме от по-неудобна позиция. Пети в класирането от редовния сезон, по-малко домакинства в плейофите, но след като я докарахме до тук сега трябва да се опитаме по някакъв начин да излезем от тази ситуация. Естествено, че ще бъде трудно, защото всички отбори са равностойни и се борят до край, така че ще видим какво ще стане“, заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, треньорът на „Марек Юнион-Ивкони“ Найден Найденов. През този сезон дупничани изпитват сериозни проблеми с контузени състезатели и завършиха на 5-а позиция след 10 победи и 8 загуби.

„Този, който играе по-добре ще продължи напред. И „Добруджа“ е млад отбор, и те допуснаха доста грешки като изиграха слаби мачове през сезона, но са сериозен отбор с млади перспективни момчета, които могат да направят чудеса. Много е важно как ще подходим ние към мачовете. Трябва да сме много концентрирани, защото нямаме право на грешки. Всичко ще окаже влияние. Който успее да бъде по-добре психически и физически в тези двубои ще се поздрави с успех“, продължи специалистът.

В редовния сезон двата тима си размениха по една победа с 3:0. Първо шампионите спечелиха домакинството си в първия кръг, а след това волейболистите от Добрич взеха реванш в 10-я кръг със същия резултат.   

Последното ни гостува в Добрич преди Нова година от първенството бе много тежко. Паднахме с 0:3 и сега се надявам нещата да бъдат по-различни. Извадиха си поуки момчетата от всичките тези неща. Наистина проблемите в отбора са си проблеми. Знаете, че трима от основните ни играчи са контузени и съм доста ограничен откъм резерви и всякакви комбинации. Разчитам и на опита на Краси Стефанов, който в тези мачове да помогне на отбора. Успя до някъде да се приспособи към тима. Все още не може да навлезе в пълна кондиция, но опитът, който има е по-важен и се надявам, че по този начин ще преодолее всички други неща“, завърши Найден Найденов.

Първият двубой между „Добруджа 07“ и „Марек Юнион-Ивкони“ е в четвъртък (10-и март) от 18:00 ч. в зала „Добротица“. Реваншът в Дупница е на 13-и март от 17:00 ч.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS