Двама медалисти от Световно първенство - Димитър Златанов и Димо Тонев гостуваха в студиото на "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2.

Златанов, член на Залата на славата, сподели: "Върхът се докосва с много упорит труд, всеотдайост, любов, колективен дух и изява."

"Поколението на Димитър Златанов и преди това са били наша пътеводна звезда. Ние сме се учили от тях и сме се стремили да им подражаваме", пък каза Димо Тонев и добави: "Трябва да има приемственост."

"За мен деветото място на Световното тази година е отстъпление от позициите. Очакваше се по-добро представяне", заяви Златанов по темата за българското представяне.

"Ако трябва да говорим колко сме далеч, трябва сда погледнем и какво се случва, когато се води подготовката и се работи на по-ниското ниво с по-младите, защото от там тръгва всичко. Очакванията към мъжкия нацинален отбор винаги са много големи. Не е въпросът да хвърляме вина върху някого, но и да се замълчава не е правилно според мен", коментира Тонев.

Колкото до предстоящото дерби ЦСКА - Левски, Димитър Златанов заяви: "Според мен духът се е запазил. Дерби ще има. Съперничество ще има. По наше време конкуренцията беше много голяма. Не може да се отпуснеш, да не тренираш добре и да не даваш максимума от себе си, защото във врата ти диша друг и ще те измести."

"Светъл лъч има. Трябва да се започне от работата с треньорите", добави Златанов.

"Би трябвало вече всички отбори в първенството да добиват добър игрови ритъм. Въпросът е дали имат достатъчно добре подготвени състезатели", коментира Димо Тонев.