Женският волейболен тим на Левски е закрит! Съставите в различните възрастови групи са разпуснати, като състезателките са освободени и имат правото да си търсят други клубове.

„Реално ние бяхме запознати със състоянието на Левски в началото на пандемията. В случая това не е голяма изненада за нас. Финансово състоянието на клуба не е окей. От ръководството знам, че догодина Левски женски отбор във волейбола няма да има”, коментира треньорът на „сините” през изминалия сезон Кристиян Михайлов.

Той също сподели пред NOVA, че всички задължения на волейболистките са изплатени.

Последният мач на левскарките бе на 7 март тази година. В него столичанки се пребориха за победа с 3:2 при гостуването си в Казанлък.

След това сезонът бе прекратен заради разпространението на коронавируса. Левски завърши на второто място след шампиона Марица. 

Дамският волейболен Левски е един от най-успешните български клубове с 29 титли и 27 купи на България. През 1964 година "сините" печелят купата на Европейските шампионки, а още три пъти достигат до финала на най-престижния континентален клубен турнир през 1975, 1976 и 1981 година.