Шампионът на България - Хебър Пазарджик се подсили  с италианския диагонал Джулио Саби, информира  Volleyball.it. Бившият италиански национал наскоро стана вицешампион на Китай с отбора на Шанхай, а до края на сезона ще играе за тима от Пазарджик. Саби ще е вторият италиански волейболист на Хебър, след като от два сезона част от ”тигрите” е посрещачът Якопо Масари.

33-годишният Джулио Саби е юноша на Сислей Тревизо, а по-късно е играл още за италианските Рома, Молфета, Лубе Банка Мачерата, Модена, Латина и Таранто. Тази година италианецът за 3-и път носи екипа на китайския Шанхай, а освен това е играл и за френския Тур. С националния отбор на Италия е европейски вицешампион от 2011 година и бронзов медалист от Евроволей 2015.

Очаква се Джулио Саби да се бори за титулярното място с германеца Симон Хирш и Трифон Лапков и да бъде картотекиран в Хебър още преди двубоите от финалите за Купата на България в Пазарджик (20 - 22 януари).
 
Джулио Саби ще е четвъртият диагонал, който ще играе за Хебър през този сезон. По-рано в тима бе привлечен по спешност сърбинът Петър Премович, но след като договорът му изтече той се раздели с шампионите на България.