Треньорът и президент на волейболния Левски Владимир Николов похвали всичките си момчета за победата с 3:1 над ЦСКА в 16-ия кръг на родната Суперлига. Бившият национал подчерта значението на колективната енергия, която е тласнала отбора към успеха в трудните мигове, каквито имаше много в столичната зала „Универсиада”.

„Смятам, че общата, колективната енергия днес направи разликата. Очаквахме един много тежък, труден мач срещу един от най-добрите отбори в първенството, който съвсем заслужено е на второ място. Получи се тежък двубой, изключително щастлив съм, че спечелихме. Успяхме да играем на много високо ниво около 2 гейма и половина и въпреки това успяхме да се преборим в четвъртия гейм, което ме прави още по-щастлив”, коментира Николов.

„Трифон Лапков е един играч, който е дошъл да се бори за мястото си в отбора. Тук имаме практика спрямо състезателите, които се представят най-добре в тренировките. Тази седмица това бяха Лапков и Иван Петров.”

„Трифон изигра един страхотен мач, може би първият му такъв в двубой с такъв заряд и напрежение. Трифон е една машина за работа, тренира като вол, както се казва на спортен език. Беше въпрос на време да успее да покаже това, за което работи.”

„В първия гейм и двата отбора играха на много високо ниво. ЦИфрите бяха страхотни и от двете страни на мрежата. Фактът, че и двата отбора играха на висота, а ние все пак спечелихме, показва, че не сме сбъркали в тактиката. Успяхме да реализираме основна част от това, което бяхме подготвили. Съжалявам единствено за елементарните грешки в четвъртия гейм. Ако не ги бяхме направили, удовлетворението щеше да бъде на 100 процента.”

„Смилен Мляков е нашият най-опитен играч. Нормално е в момента „тежките” топки да минават през него. Той е в много добро физическо състояние. Контузията в лакътя започва да отшумява. Не виждам нищо учудващо или нередно разпределителят да му се доверява в тежките моменти.”

„Победата носи самочувствие, че сме на прав път. Носи самочувствие, че можем да побеждаваме и най-добрите отбори, когато играем добре. В общи линии, това е. Целта за полусезона? Така или иначе имаме още едно тежко гостуване – на Монтана другата седмица. Ако успеем да победим там, тогава бих се наел да правя прогнози, които биха били реалистични. Сега ако тръгна да правя прогнози, биха били изсмукани от пръстите”, завърши Николов.