Волейболният тим на Марица Пловдив ще се опита да се включи в първенството на средноевропейските държави, за да успее да вдигне нивото на конкуренция, след като тимът от Пловдив е доминант в България и конкуренцията му не е много голяма.

"Трудно се поддържа нивото на база вътрешното първенство, момичетата тренират професионално, тъй като трябва да вдигат нивото във всеки един момент, затруднява ни това, че доминираме над съперниците си, но правим всичко възможно да бъдат мотивирани във всеки един мач. През изминалия сезон хвърлихме доста усилия да мотивираме състезателките не само да постигнат максимален резултат в даден мач, но и да дадат максимума от себе си като игра. Но те са професионалистки и сами за себе си бяха наясно, че това е важно за тяхното развитие като състезателки, независимо кой отбор играе и какво се случва от другата страна на мрежата. Разбира се, на нас като клуб ни се иска конкуренцията във вътрешното първенство да е по-голяма", заяви наставникът на тима Иван Петков на пресконференция в София, на която бяха представени трофеите на клуба от тази година - Купа на България и купата за държавен шампион.

"Преговаряме с волейболистките за предстоящия сезон, ще има яснота около новите попълнения скоро. Ще се опитаме да се включим в първенството на средноевропейските държави, ако успеем да участваме. Идеята за Балканска волейболна лига все още съществува, интерес има от тимове от Турция и Румъния, но ще е сложно за организиране", заяви мениджърът на тима Борис Халачев.

Що се отнася до подготовката на тима за следващия сезон ръководството се надява да вдигне нивото поне с още едно стъпало, ако това е възможно. Що се отнася до новите попълнения и окомплектоването на състава, наставникът на "маричанки" Иван Петков разясни, че до края на месец май ще е наясно с какъв състав ще работи.

И Халачев и Петков изразиха надежда вътрешното първенство да вдигне нивото си.

Петков отказа да коментира повиквателните на само две волейболистки на тима в националния отбор, като каза, че това е изцяло треньорско решение и отговорността се носи от селекционера. Все пак, той даде да се разбере, че в тима му има и други стойностни волейболистки, които заслужават място в националния тим.