Марица триумфира с Купа България 2017, след като във финала на женския волейболен турнир в столичната зала Христо Ботев, момичетата на треньора Иван Петков надиграха Славия с 3:0 (25:15, 25:18, 25:12).

Финалът продължи само 70 минути и донесе трети трофей в историята на Марица след 2012 и 2015 година.

Златният дубъл, който след спечелването и на шампионската титла преди осем дни "жълто-сините" оформиха за сезон 2017, пък е вторият в историята на пловдивския клуб.

Благодарение на агитките на двата отбора, в залата се създаде атмосфера като за голям мач, и се получи. Волейболистките на терена дадоха всичко от себе си в битката за купата.

В първия гейм Славия успя да поддържа интригата до първото техническо прекъсване. След това обаче класата на пловдивчанки си каза думата. С отлични изяви на блокада те дръпнаха напред в резултата, преди Силвана Чаушева да затвори частта с ас за 25:15.

"Белите" дори успяха да натрупат четири точки преднина във втория гейм за 10:6. Постепенно шампионките възстановиха равенството, а с перфектна игра от Нася Димитрова на мрежата отново излязоха далеч напред.

С отлична блокада, Симона Димитрова отбеляза последната точка в гейма за 25:18. В третия гейм маричанки вече летяха към трофея. Те наложиха безмилостно надмощие над борещите си славистки и ги разгромиха по шампионски с 25:12.

Топреализатор на срещата стана центърът Нася Димитрова с 14 точки. Силвана Чаушева добави 13.

Най-резултатна за Славия беше Юлия Стоянова с 11 точки.