ВК Хебър бе награден за Най-добър отбор на месец ноември в традиционната анкета на Пресклуб България, след като тимът достигна осминафиналите на Купата на ЦЕВ.

Тимът от Пазарджик е и водач в класирането на първата осмица на Суперлигата след четири победи и една загуба в първите си пет мача, а наставникът на Хебър Атанас Петров разказа за трудностите през 2020 година, породени от пандемията от коронавирус. "Много трудна година, за всички, но и за нас, защото имаше много болни в отборите, не можехме да водим нормална подготовка, има много мачове, които трябва да се играят, не се знае кога ще се изиграят. Дано нещата се успокоят, за да могат мачовете да се изиграят нормално и да приключим сезона нормално с плейофи, финали и изиграни мачове. За Купата на ЦЕВ имахме за съперник албански отбор, който победихме в два мача, мисля, че бяхме по-класният отбор, но на осминафиналите трябваше да играем срещу Зенит Санкт Петербург, един много класен отбор и добра селекция, в момента е на трето място в Русия. Трябваше да играем само един мач заради условията с коронавируса, а не разменено гостуване, както беше по програма. Успяхме да играем равностойно срещу тях, даже поведохме в геймовете, но все пак опитът и класата на Зенит се оказаха решаващи. Може би най-много ни липсва нашата пълна зала, но това са реалностите. Надявам се всички да са здрави и скоро да играем пред пълни трибуни, което е смисълът на нашия спорт", сподели той след награждаването.

Според Петров Нефтохимик ще е основният конкурент на Хебър за титлата в България през този сезон. "Моите впечатления от първия полусезон са, че отборите на Нефтохимик, Добрич и Монтана, също и Левски, са отбори, които могат да претендират за медали. Нефтохимик е най-добре селектиран от тези, които изброих, с най-много опит и там въпросът е дали те ще бъдат оптимално здрави и физически готови за важния етап от първенството. Ако това стане, виждам в тях основен конкурент за титлата", коментира треньорът на Хебър.