Волейболистът на Нефтохимик 2010 (Бургас) Валентин Братоев коментира текущото си състояние и загубата от Монтана в полуфиналите за Купата на България в Обзорa на кръга във волейболната Суперлига по DIEMA SPORT 2.

“Купата като цяло мога да я оценя като добър турнир, за съжаление с няколко контузии. За себе си мога да кажа, че от първия мач с ЦСКА в Перник до последния мач в Добрич, не съм провел нито една тренировка, тъй като имах съмнения за скъсан минискус на тазобедрената става. Преди около час бях на магнитен резонанс и това нещо не се потвърди. Потвърди се друго възпаление на мускул, който минава около таза. Ще ми бъде нужна почивка и определен вид терапия, която ще разбера точно какво ще представлява утре. Не знам все още колко време ще бъда извън терена. Предполагам, че лечението ще трае около 20 дни или месец”, каза Братоев.

“Изпращам един доста спорен сезон, но и много положителен, тъй като успях да се съвзема от контузията в стъпалото. Не мога да кажа, че съм направил супер сезон, но като за след операция смятам, че изпълнихме това, за което отидохме. В шампионата успяхме да го направим, за Купата не можахме да се класираме за финал, заради многото контузени, а и Монтана играха много добре”, каза още волейболистът.

“Не би било учудващо, ако Нефтохимик играе в Шампионска лига, щом има необходимите средства за това и се направи добра селекция. Но първо трябва да се оправи залата в Бургас, за да имаме къде да играем волейбол на ниво Шампионска лига”, допълни Вальо Братоев.

Братоев говори и за предстоящото участие на националния отбор по волейбол в Световната лига (Бразилия) от 2 юни до 8 юли, както и на европейското първенство. 

“Световната лига е един комерсиален турнир, който се провежда всяка година, но е на изключително ниво. Понякога отборите опитват да правят промени в съставите си, но доколкото знам те няма как да го направят, тъй като 8 или 9 души от волейболистите, които са играли в турнира през изминалата година, трябва да участват и сега. Отборите са много изравнени в момента”, каза играчът на Нефтохимик.

На европейското първенство в Полша, което ще се проведе от 24 август до 3 септември, съперници на България в групата са Русия, Словения и Испания.

“Групата, в която сме на европейското е изключително сериозна. Отборът на Словения е израснал страшно много. Играчите им са много добри”, коментира Братоев.

“В България има млади таланти и се раждат. Във всяко едно поколение има по 2/3 състезатели, които могат да намерят място в националния отбор, въпросът е дали искат да се развият до там”, завърши той.