Георги и Валентин Братоеви използваха ефира на DIEMA SPORT 2, за да отговорят на нападките към себе си от страна на собственика на ВК Добруджа Младен Матеев.

Нефтохимик смачка Добруджа за първото място в група А

Двамата братя бяха изключително засегнати от изказването на Матеев, според когото те са се държали непрофесионално и арогантно в мача между техния Нефтохимик и Добруджа, завършил с категоричен успех за бургазлии.

Шефът на Добруджа: Братоеви да се държат професионално

"Чух думите на господин Матеев и се чувствам засегнат, защото не мисля, че нито днес, нито на който и да е мач, съм имал арогантно поведение спрямо публиката. И всички хора, окито пожелаха сега да се снимаме, ги попитахме пред господин Матеев, дали моето поведение ги отблъсква, те казаха не", започна Георги Братоев.

"Според господин Матеев моето арогантно поведение е, че при 23:8 във втория гейм съм казал 'Дай да ги оставим на 8'. Аз не го намирам за арогантно, излезли сме да защитаваме цветовете на нашия отбор и да победим, ако може и на 0. А това, че отборът от другата страна е показал много слаб волейбол и е позволил да загуби на 10, 15 и 18 мисля, че е техен проблем."

"Не смятам, че човек, който е твърде далеч от волейбола като спорт, може да категоризира игра, поведение на състезателите. Както ние не казваме, че в неговите сладоледи не липсва сметана, смятам, че и той трябва да уважава това, което ние правим."

"На господина му предлагам да наблегне на производството на сладоледи, защото там явно се справя доста добре."

"Аз не го познавам лично, познах го на ВИП-ложата. Проведохме един 15-минутен разговор, в който ни обясни, че големият проблем е бил в първия мач през втория полусезон, в който победихме от 0:2 до 3:2."

"Той е останал изключително афектиран, но не от нашето поведение, а от поведението на неговите състезатели. На него му е станало неприятно, случва се, спорт е, ние играхме доста добре."

Според мен е останал афектиран, че на мястото, на което си вкарва парите, нещата не са се получили. Имахме разговор на нормално ниво. Казах му, че на мен ми плащат да си върша работата така, както трябва, тя е да побеждавам. Момчетата от Добрич са ми израстнали пред очите, може да ги попитате дали

някой от момчетата в отбора нас Добрич е бил засегнат от нещо."

"Предлагам на господин Матеев да се замисли много върху думите си. Това, че отблъсквахме думите си беше вярно, нямаше да е вярно на финала на първенството, когато имаше 1300-1400 души, а щеше да има 100, както е имало предни години.

"Нека всеки си върши работата както трябва. Ние си защитаваме цветовете на Лукойл. Това правим, не мисля, че нещо друго."

"Като даваш пари някъде, не значи, че имаш право да окачествяваш по грешния начин. Според някои може и да сме, но според болшинството не сме. Кое е арогантното?"

"Николай Николов бе най-арогантен днес. Той би 16 сервиса. Това не е само в България. Да не би Нгъпет са го изхвърлили, че ги гледа. Е какво, да не се гледаме?"

"Той каза, че големият проблем бил последният мач, който е бил 3:0 за тях. Човекът просто е бил афектиран. Но не е прав. Ние не сме направили нищо лошо на никого. За мен не е правилен начинът, по който го каза. Важно е човек да си върши работата. Да постигаш целите си. Ние не сме направили нищо лошо на никого."

"Ако те се обиждат, че побеждаваме Добрич, ние се извиняваме. Ние не сме нагрубили никого. Те подкрепят прекрасно своя отбор, те са една от най-колоритните публики. Видели са и 2, и 200. Има градове, които те плюят, обиждат. Аз не мога да кажа нищо лошо за Добрич, естествено, че ще ме освиркват. Аз не съм обиден от това. Това е нормално. Навсякъде е така."

"Ако някой от нас двамата е чул обидна дума от нас, арогантна дума, нека го каже. Никой не е чул такава", завърши Валентин Братоев.