Наставникът на Нефтохимик Найден Найденов беше изтъкан от емоции след спечелването на титлата в мъжкия волейбол. Той беше изключително щастлив и направи анализ на представянето на тима през кампанията и къде е бил ключът към успехите.

"След две години пауза пак съм на върха, това е нещо много силно. За един треньор, който цяла година влага цялата си енергия, това е голямо удовлетворение. Искам да благодаря на момчетата за целогодишната им всеотдайност и за това, че създадохме един отбор, който опроверга всички скептични хора."

"Тези хора не вярваха, че мога да укротя Георги и Вальо Братоеви, но аз успях да го направя. Те дадоха всичко от себе си и затова играхме като един. Затова искам да благодаря на всички, които ни помогнаха да спечелим този требъл. Това остава в историята", заяви Найденов пред DIEMA SPORT 2 и продължи.

"Един треньор трябва да има не само един мироглед и да гледа като кон с капаци. Защото трябва да обърне внимание на всеки един в отбора. Трябва да имаш много варианти, да имаш възможности да реагираш. Това не е трудно, просто трябва да си човек с по-голям мироглед", добави треньорът и анализира последния мач с ЦСКА.

"Днес играхме наистина много спокойно. Няма да говоря за грешките ни на сервис, но момчетата играха правилно тактически, усещаха блокадата. Просто бяхме безапелационни. След една такава победа няма какво да коментираш толкова. Важното е, че бием и празнуваме. За това бяхме дошли, другото е в историята", сподели Найденов и говори за тежките моменти.

"В началото на сезона имаше тежки моменти, този отбор трябваше да мине през едни перипетии. Видя се, че не можеш да играеш в Европа, като си отбор на един месец. Имаме малко моменти на неприятност, изгубихме и някои по-лесни мачове в първенството. Но го преодоляхме и станахме истински отбор", заяви още Найденов и накрая говори за договора си.

"Имам договор за още една година с Нефтохимик", завърши треньорът на шампионите.