Треньорът на Нефтохимик 2010 Найден Найденов беше изключително доволен от успеха във финала за Купата на България над Монтана с 3:0. Според него, той е дошъл толкова лесно, защото отборът му е играл като един. 

"Играхме наистина като отбор във всеки един елемент. Имаше някакъв момент на отпускане, имаше и искра у съперника, но показахме класа - и на сервис, и на посрещане, и на блок, и в защита. Когато играем като един, няма никога да имаме проблеми", заяви Найденов пред DIEMA SPORT. 

"Учиков игра последните два мача преди Коледа в първенството, после отсъстваше, но вече имаше чувство за отбора и му беше лесно да се включи. Останалите показват съвсем различно лице от месец и половина и това исках от тях. Просто трябваше да играем като един." 

"Имаше смени на състезатели, имаше несигурност, но сега вече не е така и се надявам да продължим по същия начин. Бяхме длъжни да направим всичко възможно да пуснем Георги Братоев, трябва да благодарим и на физиотерапевта на Монтана, който го вдигна за мача. Болката си я имаше той, но има огромна воля и сам поиска да играе." 

"Всяка титла е спечелена с някакъв труд. Не е лесно дори с такива играчи. Виждате, че когато не играем, можем да загубим от по-слаби тимове. Всяка титла си има значение за мен, всеки успех е важен", заяви Найденов.