Нефтохимик 2010 е носителят на Купата на България във волейболния мъжки шампионат. Бургазлии не трепнаха в препълнената зала в Монтана и биха местните любимци убедително с 3:0, за да триумфират с отличието. 

Звездният отбор на "шейховете" имаше затруднения единствено във втората част, но в нея показа дух и не я отстъпи на съперника. Така след 25:16, 25:23 и 25:17 в отделните геймове, Купата отпътува за морето. 

Бургазлии триумфират за четвърти път в историята си с второто по важност отличие в родния волейбол, като досега го сториха през 2007, 2008 и 2016 г. Монтанци пък така и не успяват да спечелят Купата, като губят решителната битка за нея за трети път. При това всичките им загуби са от 2015 г. насам. 

Този път домакините бяха решени да зарадват публиката в собствената си зала пред екзалтираната публика, но насреща имаха добре смазана машина, която ги прегази в първия сет без никакви проблеми. 

В състава на Нефтохимик 2010 се завърна контузилият се на четвъртфиналите Георги Братоев, който беше непоклатим на терена. Бургазлии също така затрудниха максимално посрещането на съперника в първата част и това им позволи да бъдат убедителни на блокада. 

В крайна сметка без особени затруднения те спечелиха с 25:16. Във втората част всичко вървеше по мед и масло за тях до 14:8, когато постепенно домакините наваксаха изоставането си и дори в края на гейма се приближиха само на точка от съперника. Но в крайна сметка "шейховете" не изпуснаха "питомното" и след 25:23 и напечени финални моменти увеличиха аванса си на 2:0. 

В последната част бургазлии не намалиха оборотите, не оставиха нищо на случайността и с методичен натиск и страхотни изяви на блок и в защита пречупиха съперника за 25:17, успех с категоричното 3:0 и завоюваха четвъртата си Купа на България.