Старши треньорът на мъжкия волейболен Нефтохимик 2010 Бургас Иван Станев заяви, че се надява срещата за Суперкупата на България срещу шампиона Хебър Пазарджик да се превърне в зрелищен двубой за феновете. Бившият играч на "тигрите", който през този сезон ще дебютира на треньорския пост на бургазлии, коментира предстоящия сблъсък с шампионите, водени от опитния италианец Камило Плачи.

„Пазя доста топли чувства от годините, които прекарах в Пазарджик, но вече гледам към новото предизвикателство като треньор. За нас ще бъде първи официален мач през тази година, За този месец и половина направихме добра подготовка, изиграхме няколко контроли и мога да гарантирам, че моят отбор ще се бори с всички възможни сили, за да спечели Суперкупата.“, заяви Станев.

Наставникът на Нефтохимик разкри, че в предстоящия мач няма да може да разчита единствено на Ивайло Великов и добави, че двата отбора се познават достатъчно добре и няма с какво да се изненадат тактически.

start-photo.bg
18 снимки

„В двата състава има много състезатели, които през годините са били част и от двата клуба. Не мисля, че има с какво да се изненадваме. В един такъв мач зарядът във всеки един играч е малко по-различен, защото двубоят се решава в един сблъсък и всичко може да се случи. Това, което пожелавам на двата отбора, е да играем волейбол на добро ниво и да се получи зрелище за феновете в залата.“, завърши Иван Станев.

Капитанът на Нефтохимик Георги Петров пък призна, че Хебър влиза като фаворит в срещата.

„През миналата година играх в чужбина, но следих изявите на Нефтохимик в първенството. Наясно сме, че предвид амбициите и качествата на Хебър те влизат като фаворит в сблъсъка, но ние имаме своите волейболни аргументи, с които да изненадваме съперника и да зарадваме нашите фенове.", заяви Георги Петров.

Нефтохимик е единственият отбор, който до момента е участвал и в седемте издания на финала за Суперкупата на България, като бургазлии имат четири спечели трофея - през 2016-а,  2017-а, 2018-а и 2020-а година.