Старши треньорът на мъжкия волейболен шампион Хебър Пазарджик Камило Плачи очаква труден двубой срещу Нефтохимик 2010 Бургас в мача за Суперкупата на България, но изрази увереност, че неговият отбор ще успее да спечели трофея в утрешния сблъсък. Италианският специалист заяви, че иска да се получи истински спектакъл, в който ще се срещнат двата най-добри отбора в страната.

„Предишният ни сезон беше перфектен със спечелването на шампионата и Купата на България, но това вече е в миналото. Започнахме нова кампания, имаме 7 нови играчи в отбора и затова трябва да намерим системата на игра и способността да побеждаваме. Преди всичко искам да поздравя наставника на Нефтохимик Иван Станев, който помогна много за успехите на Хебър през миналата година. Той беше пример за всички със своя професионализъм и отношение към клуба и мисля, че има качествата да направи добра кариера като треньор. Дано обаче да не успее да спечели още първия си мач.“, заяви Плачи.

Италианският специалист обърна внимание и на кадровите проблеми, които има неговият отбор преди срещата.

start-photo.bg
18 снимки

„Симон Хирш беше опериран от апандисит и няма да може да вземе участие в утрешния двубой. Всички останали обаче са добре и са на линия за сблъсъка. Малко сме изморени от пътуването до Румъния за срещата с Аркада Галац в Шампионската лига, но сега трябва да съберем сили и да изиграем концентрирано сблъсъка за суперкупата, който със сигурност ще бъде много труден.“, допълни наставникът на Хебър.

„За първи път ще играем в зала „Сила“ в Пловдив. Надявам се да има много хора, както от Бургас, така и Пазарджик, защото ще се срещнат двата най-силни волейболни отбора в България и съм сигурен, че ще се получи един истински спектакъл.“, завърши Камило Плачи.

Капитанът на Хебър Виктор Йосифов пък заяви, че двата изиграни мача на „тигрите“ в Шампионската лига срещу румънския Аркада Галац ще помогнат на тима бързо да намери своя игрови ритъм, тъй като Нефтохимик все още няма официална среща.

„Смятам, че сме добре подготвени, Изиграхме два официални мача в Шампионската лига, което със сигурност ни дава повече спокойствие и увереност във възможностите ни. Въпреки това не бива да се отпускаме, защото всеки двубой е различен и срещаме много стойностен противник. Ние обаче ще се опитаме да покажем това, на което сме способни, за да спечелим.“, коментира Йосифов.

Двубоят за Суперкупата на България по волейбол между Хебър Пазарджик и Нефтохимик 2010 Бургас е в събота (15 октомври) от 18:30 часа в зала „Сила“ в Пловдив.