Наставникът на волейболния шампион Нефтохимик Петър Дочев беше изключително доволен след последния мач в битката за трофея с Монтана, спечелен от момчетата му с 3:1. Той отдаде успеха на отборната игра и себераздаването.

"За изпълняване и преизпълняване не трябва да се говори. Най-голямата отговорност, когато постигнеш нещо е, да го затвърдиш. Сега постигнахме нещо много хубаво и е много радващо, че в този момент всеки финал, на който сме се изправяли, сме го взимали."

"Това са хубави неща, но съвсем скоро ни предстои и Купата на България. Много съм щастлив, щастлив съм и за момчетата, защото положиха много усилия, за да стигнем до тук. Това беше сезон, изпъстрен с много различни емоции. Най-хубавото е, че всичко свърши така", заяви Дочев пред DIEMA SPORT и продължи.

"Аз винаги съм вярвал в отбора и момчетата. Със сигурност не беше приятна част от сезона, в която натрупахме четири загуби. Особено и след като сме водили през предишния сезон. Вярата е много важно нещо, отдал съм се изцяло на отбора и момчетата и тази вяра ни донесе отличието."

"Опитът беше решаващ за днешната победа. Съумяхме и от тежки ситуации да се измъкваме, всеки един даваше всичко от себе си. Това е плод на много усилия от всички в клуба. Един съвкупен труд с влагане от всеки един в работата му. Радващото е, че стигнахме до този успех", заяви Дочев и издаде тайната на успеха.

"Да обединя всички в каузата не беше трудно, защото това са родени победители с характер. По-трудното беше да обединим усилията всички заедно да стигнем до тук. Имаш класни попълнения, но най-трудното беше да обединиш всички в един отбор", сподели Дочев и говори за предстоящия турнир за Купата на България.

"На този етап най-сигурното попълнение за Купата е Николай Учиков. Предстоят разговори за още един пост - посрещач. Причината да търсим човек там е, че на 20 април Георги Петров заминава на Европейско първенство с националния отбор. Той израсна много и ще има място в отбора и занапред", завърши треньорът на шампионите.