Националът Теодор Тодоров се завърна в България в състава на ВК Нефтохимик.

„Останах без отбор след края на световното първенство по ред причини. Имах намерение да продължа да тренирам с ЦСКА, но Теди Сампаров ми се обади и аз се съгласих. Имах няколко варианта в чужбина, които отказах. В крайна сметка реших, че е по-добре да остана в България, а ако излезе нещо по-добро, да замина”, коментира Теодор Тодоров в интервю за предаването „Златният гейм” по телевизия DIEMA SPORT 2.

„Амбициите са за титлата и Купата. Знам, че има някои проблеми, надявам се да се решат в най-близко бъдеще. Винаги има тръпка, все пак нов отбор. Няма значение дали е в България или чужбина. И трябва да дадеш максисума от себе си”, каза още Теодор Тодоров и добави по повод световното първенство през изминалото лято:

„Съжалявам много за световното, защото свършихме огромна работа, а това не успя да ни се отплати. Надявам се нещата да тръгнат нагоре. Това не зависи само от треньор, а от състезателите. Докато мога, винаги бих участвал в националния тим. Докато мога и има полза от мен, винаги съм готов да помагам на националния тим.”