Волейболното дерби между Левски и ЦСКА ще предложи невероятно шоу на феновете. На 22 февруари „сини“ и „червени“ ще премерят сили на терена, а самият мач ще бъде съпътстван от интересна програма. Организаторите предвиждат мини концерт, както и демонстративен мач с бивши звезди на двата състава.

Искаш ли да се включиш във волейболното вечно дерби?

Дербито ще може да гледате по DIEMA SPORT 2 и по GONG PLAY. Ще може също така да го следите и по Gong.bg. Началният час е 18.30. 

Водещи на програмата ще бъдат двама изявени фенове на спорта с противоположни пристрастия. От синята страна ще бъде Камен Воденичаров, а от червената – Тончо Токмакчиев.

Разбира се, един от двигателите на събитието e Владимир Николов, който заразява и останалите с нестихващия си ентуасиазъм.

„От днес започваме игра с GONG.BG. По един фен на Левски и един на ЦСКА ще може да участва в демонстративния мач заедно със звезди от Левски и ЦСКА – Любо Ганев, Боре Кьосе, Домо Тонев, Евгени Иванов... Всеки може да се пробва да влезе в този отбор. Не е задължително да си нито нисък, нито висок. Любо Ганев е нисък за тези килограми (смее се). Той трябва да е около 280 сантиметра. Няма изисквания, за да се включиш в този отбор. Трябва само спортна екипировка, маратонки и желание“, каза Николов в сутрешния блок на NOVA „Здравей България“.

И добави: „Аз не спортувам (смее се). Когато имам свободно време опитвам да ходя на театър, оперети и така“.

„Не очакваме да има агресия. Искаме волейболът да е семеен спорт. Ще има семейни билети. Искаме семействата да отиват до залата и да се забавляват“, добави Николов. „Промотираме идеята семейства да дойдат независимо кой от двата отбора ще победи“.

На свой ред, Камен Воденичаров сподели: „Искаме да благодарим за поканата, това е дългоочакван мач между волейболните Левски и ЦСКА, а ние с Тончо излизаме, за да подкрепим идеята, спортът да е с положителен знак, да има усмивки, състезание без омраза“.

„Шеги е и закачки между мен и Тончо на спортна тематика заради различните ни пристрастия има, но това не пречи на един тандем. Спорът е игра, а дербито трябва да е най-големият празник в града“, добави Воденичаров.

„Аз харесвам зимните спортове. Гледаме артистичните ни задължения да се редуват с активен спорт“, каза още Воденичаров.

„Първото ни качество ще е като фенове. Аз съм от ЦСКА, а Камен от Левски. Това е от толкова години и не сме се скарали. Изпадаме в шеги и закачки“, сподели същевременно Тончо.

„Искаме добрият пример от Григор Димитров да бъде заразителен. Искаме залата да е пълна. Волейболните отбори на Левски и ЦСКА са на добро ниво, надяваме се залата да се напълни“, добави Токмакчиев, който разкри, че поддържа форма с плуване и тенис.

„Хората обичат красиви неща, не обичат агресия. Едно време с мои приятели левскари ходехме до Сектор Г, а те продължаваха към Б, сега обаче това не е възможно”, спомни си с тъга Токмакчиев.