Мач срещу ЦСКА в зала "Васил Симов" е по-специален за високия 200 см централен нападател на Хебър Пазарджик - Стойко Ненчев. Залата, в която печели единствената си титла на България.

"Пристигнах тук, когато бях на 14-годишна възраст, тренирах малко при младша и старша възраст, след което Сашо Попов ме взе в мъжкия отбор. Прекарах почти 10 години тук и тази зала е нещо като моят дом. Завръщане у дома. Много приятни спомени съм изживял, приятни моменти, както казах това е моят дом", коментира Ненчев.

И въпреки че Стойко Ненчев няма вече толкова познати в отбора, то един човек все така всеотдайно се бори за каузата ЦСКА - Александър Попов.

"Той е вечен, много ми е близък и реално той ми даде път за волейбола. В тази зала израснах като волейболист. Имам много добри чувства към него, както казах тук е моят дом", добави той.

Преди да акостира в Хебър, Стойко Ненчев играе няколко години във Франция и Австрия.

"Изкарах около 7-8 години във Франция, бях и в А и в Б група...но накрая се случиха и някои непредвидени неща и трябваше да се прибера в България. Вече съм тук и нямам и желание повече да излизам в чужбина. Ще завърша своята кариера в България", каза още волейболистът на Хебър.

"По-принцип съм спокоен играч и може би че станах още по-спокоен. Играл си с много различни хора, взимаш от тях, от треньори. Казват ти къде грешиш, на какво трябва да наблегнеш и там се промених - по-спокоен на сервис и на блокада, една от слабите ми черти, въпреки че съм централен блокировач. Преди не бях толкова добър конкретно на блок, но с времето се подобрих. Срещнах различни треньори, които ми казваха какво трябва да направя и може би това промених най-много", каза още той.

С повече опит зад гърба си, Стойко Ненчев започна новия сезон и с променен външен вид, като впечатли с дългата си брада.

"Няма проблеми, ще порасне пак. Ще я пусна и ще порасне. Дъщеря ми има рожден ден другата седмица и заради нея реших да се обръсна. След една година пак ще порасне и така".

В последните няколко мача на Хебър, в тима на Атанас Петров има доста здравословни проблеми, но Стойко Ненчев е здрав и причината е...

"Аз между другото се шегувах с това със съотборниците ми. Бъзиках, че само аз нямам, защото съм веган . За мен ям доста по качествена храна отколкото тяхната. Предполагам заради това. В началото станах вегетарианец, преди 5-6 години. По една причина - много обичам животните и не мисля, че начина им на отглеждане с цел храна е правилен. После, не искам да споменавам защо точно станах веган, но не мисля, че млечните изделия и подобни не смятам че са здравословни. Всички храни от животни не са ползотворни за организма и заради това реших да стана веган".

"Това е голяма заблуда, но е широка тема, ако тръгнем да говорим. Хранителната индустрия заблуждава, че трябва да ядеш месо, за да пораснеш. На първо място ние сме хора и трябва да сме здрави. За мен то е много вредна храна. Ако искаш да си набавиш необходимите белтъчини , има достатъчно боб, леща, грах, ядки, има и спирулина, водорасло на прах. Има достатъчно белтъчини.. Дали си спортист или нормален човек няма значение, ако искаш да се грижиш за своето тяло. Ти може да набавиш тези белтъчини от там. И не е нужно да се храниш с мляко или млечни изделия. И с месо. Като знаем, какво е и днешното месо. Не знаем дали е месо или пълна химия. Както и млякото. Единствено, ако може да си набавиш нещо от баби, дядовци на село, но такива почти вече няма... Аз като цяло никога не съм ял много месо. Ядях много млечни продукти, но да, наистина се чувствам много добре като ги спрях. Нямам никакви проблеми. Много хора ме питат: "Как така? Ти нали си спортист?". Но това според мен е втълпявано години наред... И за мен в бъдеще ще има много хора, които ще станат вегани.

Хебър - ЦСКА е мач между първия и втория в Суперлигата.

"Всеки един отбор се бори за победа. Те са един от фаворитите през тази година. Има 3-4 отбора, които са по-добри от другите - това сме ние, ЦСКА и още някои. Очаква ни битка за първото място. Смятам, че с отборите досега, с които играхме, то ЦСКА е най-силен".

Стойко Ненчев за втори път в своята кариера ще излезе срещу родния си клуб.

"Играл съм вече тук с екипа на Монтана, точно в тази зала и за жалост загубихме. Надявам се утре да победим. Все пак, през тази година играя в Хебър Пазарджик и ще направя всичко възможно моят клуб да победи. Специално аз, ще направя всичко възможно за да победим".

Ненчев избира да продължи кариерата си в Пазарджик заради шампионските амбиции.

"Не, защото самият проект, когато започнахме в началото и когато говорих с нашия треньор, беше че иска да направи шампионски отбор. Събрал е добър отбор. Разбираме се вътре в отбора и всички дойдохме, за да станем шампиони. За мен няма нищо изненадващо. Продължаваме напред", заяви още той.