Волейболистът на ЦСКА Симеон Александров коментира предстоящия мач с Хебър Пазарджик от волейболната Суперлига.

"След тежка операция и възстановяване аз се върнах да играя волейбол, не всеки ми даваше гаранция, че ще се върна да играя волейбол. Имаше доктори, които ми казваха, че след тази тежка операция може да се наложи да не играя повече волейбол. Със сигурност не е приятно да чуеш такова нещо, аз правя това от 12 годишен и ми харесва, мисля да не спирам, докато мога да играя волейбол", коментира Симеон Александров.

Симеон Александров отново е в играта. Амбициран да се върне по-силен отвсякога след тежка операция за присаждане на хрущял в коляното. И не на последно място, с нов цвят екип.

"Всеки вика много е странно, това е работа, да, има разлика, но аз съм професионалист и за мен е най-важно да върша работата си както трябва", добави той.

След общо 15 години в Левски, юношата на "сините" се раздели с отбора след края на миналия сезон. Решението е взето от треньора Владимир Николов, според когото с Александров говорят на различни езици.

"Щом Владо така смята, значи говорим на различни езици, аз съм в ЦСКА, той е в Левски, явно продължаваме да говорим на различен език", коментира волейболистът.

"Не, в ЦСКА всичко е наред, разбирам се с всички момчета, говорим на един си същ език засега". 

И това настина изглежда така, защото след трудното начало заради възстановяването от травмата в лявото коляно, Александров постепенно си проби място в стартовата шестица и все по-често демонстрира, че се намира в добра форма. 

Като цяло аз трябва да променя себе си и да си дам малко зор, за да мога да вляза в оптимална форма, в момента играя, но не толкова добре, в някои моменти го карам на опит, като съм по-свеж го карам на сила и експлозивност, както дойде. Радостта от играта след завръщането на полето бе изразена и със запомняща се реплика след победата срещу Нефтохимик.
– Излязох от кошчето за боклук

Хората явно го разбират по грешен начин, няма какво да го коментирам като цяло, не е това дали съм в Левски или ЦСКА, нямаше нищо общо с отборите.

След силното начало на сезона на Червените и домакинските победи срещу преки съперници за челните места като Нефтохимик, Левски и Монтана, сега на дневен ред и най-сериозното предизвикателство – непобеденият до момента Хебър. Дали обаче 10 победи от 10 мача впечатляват Симеон Александров? 

Не, защо да ме впечатлява, момчетата са направили селекция, повечето отбори в България играят само за да оцелеят, по-добре е да имаш 8 равностойни отбори, отколкото 5 да са боксови круши. Ако е в игра 30-годишният посрещач знае добре какво го очаква – да бъде обичайната мишена на противниковия сервис. 

Не, не ми тежи, даже се радвам, освобождавам другите момчета да целят само мен, така е по-лесно за целия отбор

На пръв поглед изглежда, че за ЦСКА не предстои никак лесна задача срещу лидера в класирането. По-интригуващо е обаче как Симеон Александров гледа на нещата. /може пак покритие от фитнеса/

"Дали съм оптимист? Аз съм сигурен, че в петък ще бием и ще завършим полусезона на първо място", добави той.