Един от най-опитните волейболисти на Хебър Иван Станев коментира големия успех във финала за Купата срещу Нефтохимик. Той анализира успеха с 3:2 гейма над бургазлии, като изтъкна, че най-големият плюс на „жълто-сините“ е, че нямат звезди, а добър колектив и отбор.

„Искам да поздравя Нефтохимик, защото направихме страхотен мач, с много обрати. Аз изпитвам по-специални чувства към Нефтохимик – не толкова като врагове, а като братя. С тези момчета съм вдигал Купата, днес го направих с Хебър. Все още не мога да осъзная какво постигнахме. Върнахме се по труден начин в мача. Нашият плюс е, че няма звезди, а колектив и отбор. В тежки мигове винаги има някой, който измъква положение. Дано продължим така. Поздравявам господин Тодор Попов, той най-много искаше тази Купа, така че да му е честита“, започна Станев пред DIEMA SPORT.

„Аз казах преди да започне Купата, че най-трудният ни мач ще бъде срещу Марек. Така и беше – трудно и нервно. Показахме на какво сме способни срещу Левски и днес финал – на финал е така – много е трудно, играем срещу състезатели от висок ранг. Ние спечелихме, но те контролираха мача през цялото време. Спечелихме първия гейм в края, измъкнахме четвъртия, все пак това не е случаен отбор“.

„Преди седмица бяхме в Бургас, синът ми ми каза, че иска да се снимаме с Купата. Сега ще го направим. Трудното тепърва престои. Имаме гостуване на Монтана. Там ще ни бъде трудно. Дано да имаме време за почивка, защото емоциите бяха в повече и да осъзнаем какво сме постигнали“, завърши Станев, до когото бе застанал и наследникът му Георги.

Малчуганът бе видимо щастлив от успеха, а на финала взе микрофона и чистосърдечно по детски заяви: „Радвам се, че имам най-хубавия и горд татко на света“.