Наставникът на волейболния ЦСКА Александър Попов беше щастлив от победата в дербито с Левски в столичното дерби от шампионата. "Червените" стигнаха до успех с 3:2 след изоставане от 0:2. Специалистът разкри пред DIEMA SPORT каква е рецептата за успеха.

"Няколко са факторите за обрата ни. Първо се отърсихме от напрежението в първия гейм. Във втория дойде и контузията в противниковия лагер, а ние нямахме отговор за стила им преди това в първите два гейма."

"Много рискуваха на сервис, а пък и влизаше. Техните начални удари не можеха да бъдат посрещнати добре от нашите посрещачи и след това обаче се напаснахме и направихме от 0:2 до 3:2. Не се случва всеки ден това, но е жалко, че нямаше хора в залата да го видят. Браво и на момчетата, които се включиха и помогнаха - Смилен Мляков и Краси Георгиев", заяви Попов и коментира представянето и в тайбрека.

"В петия гейм е и малко въпрос на късмет и малко характер. Слаб мач играхме, слабо влязохме, много леки ситуации проспахме, Левски максимално ни затрудни. Но пък в тайбрека се отпушихме. Мачът обаче беше нервен. Такива мачове трябва да се виждат от цяла България, аз само страдам, че агитката ни я нямаше", сподели още Попов.

Той сподели и мнението си за представянето на Левски в това голямо дерби.

"Не съм гледал още цифрите, въпросът е, че през целия мач Левски рискуваше сервиса си и това беше сложно. Нямаше и настройка за това в нашия отбор, което трябва да си извадим като поука. Във всеки дербита всеки иска да се докаже. Вярно е, че всяка седмица се играят мачове, но не всяка седмица се играе такива двубои и всеки играч на полето го знаеше много добре това", сподели Попов и коментира представянето и на опитните играчи в отбора си.

"Опитът си казва думата в нашия отбор, но пък го има и това, че тези опитни момчета след два часа на терена им е трудно да издържат. Затова нека хората се замислят как са тренирани тези хора. Смилен Мляков влиза след три години извън волейбола, все по-устремно навлиза", завърши Попов.