По изключително драматичен начин ЦСКА победи Левски с 3:2 гейма (21:25, 22:25, 25:13, 33:31, 15:10) в първото волейболно Вечно дерби за сезона.

"Армейците" постигнаха пълен обрат, след като в четвъртия гейм вече се виждаха губещи. В нито един момент обаче момчетата на Сашо Попов не се предадоха, спасиха цели 7 мачбола и в крайна сметка вкараха мача в тайбрек, в който категорично надиграха съперника и се поздравиха с победата.

ЦСКА имаше победи в последните четири дербита с Левски, а с оглед и на демонстрираното до този момент, бяха абсолютен фаворит в празната зала "Васил Симов".

Страхотна игра от сервис и отлична защита обаче бяха ключът към първите два гейма, в които "сините" надиграха категорично своя съперник.

Тежка контузия в средата на втория гейм получи либерото на Левски Ивайло Лалов, което наложи преструктуриране в състава на "сините". Това все пак не попречи на отбора във втората част, но пък в третия гейм ситуацията на паркета се промени напълно и ЦСКА стигна до комфортен успех с 25:13.

Драмата бе пълна в четвъртия гейм, който вървеше точка за точка, но в самия край Левски бе с едни гърди напред. "Сините" обаче пропиляха 5 мачбола преди ЦСКА да триумфира с 33:31 и да вкара двубоя в тайбрек.

В него "червените" имаха психологическото предимство и лесно достигнаха до победата след 15:10.