Наставникът на ЦСКА Александър Попов подходи критично към цялостната оценка на сезона на тима си. И причината за това е, че той и "червените" не признават нищо друго, освен първото място, а то остана за Нефтохимик. Той сподели и кои са положителните страни от кампанията.

"Зависи през какви очи гледаме ситуацията с класирането ни. За да сме честни, трябва да кажем, че целият ни сезон беше добър, справихме се. По-голямата част от кампанията трябваше да се справяме с травми, изпитахме най-голямо удоволствие, когато се справихме с тези ситуации. Направихме и добра плейофна серия."

"Но от друга страна, историческата истина трябва да я подчертаем - не сме шампиони, играхме само финал и се провалихме. Което означава, че не можем да бъдем доволни. Сега като се замисля, може би в моята кариера в ЦСКА трето място нямам дори като състезател, а то е най-ужасното. То и второто е същото, но няма как по друг начин да го кажем - щом сме загубили, не можем да кажем нищо хубаво."

"Нека поздравим Нефтохимик, който доминираше през цялата година. Добра организация, с най-висок бюджет са, събрали са най-добрите волейболисти у нас. Заслужена титла, честито. Днес направихме най-слабия си мач, а това е и най-слабата серия", заяви Попов пред DIEMA SPORT 2.

"И Нефтохимик игра под очакванията ми, но пък победиха. Победителите не можеш да ги съдиш. Ние направихме най-слабия си мач в серията, не работеше посрещането ни. И двата тима не можаха да направят хубав мач. За първи път влизаме в залата, може би и това оказа влияние", заяви още треньорът и разкри ключа за успеха на противника.

"В части от геймовете се доближавахме, но ни пречупваха, като печелеха ключовите ситуации. Спечелиха по-важните разигравания и в трите срещи, по-класният отбор бяха и им честитя титлата", заяви треньорът и разкри какви поуки са си извадили в тима от приключилия сезон.

"Научихме много през този сезон, момчетата се готвиха старателно цялата година. Водехме целенасочена подготовка, благодарение на спонсора. Има момчета, които израснаха. Ще седнем със спонсора и президента да обсъдим докъде сме и какво ще направим за в бъдеще. Нашите цели трябва да са по-големи, играхме финал. Трябва да играем такива мачове, за да се върнем там, където искаме да бъдем", завърши Попов.