Волейболистът на ЦСКА Мартин Павлов бе избран за Най-полезен играч във Вечното дерби между ЦСКА и Левски и коментира триумфа на "червените". 

"За мен всяка победа е емоционална, защото се радвам да се впиша в отбора и да играем като отбор. Не знам къде точно надделяхме, но се радвам, че успяхме да играем като едно цяло и да спечелим тази среща."

"Липсваше ни концентрация, притеснявахме се и нямаме много опит. Така се получи. Решаващото бе, че желаем победата. Горд съм, че играя за ЦСКА и се радвам, че се вписвам в отбора", заяви Павлов.

 "Нямаше по-специално чувство в мен преди срещата, всичко е нормално. С момчетата тренираме на макс и се надяваме да побеждаваме. Миналата година отидох да играя в Славия, с която влязохме в Първа дивизия. След това Сашо се свърза с мен и нещата станаха спонтанно. Нямаше никакво колебание в мен", заяви Павлов.

Наставникът на ЦСКА Александър Попов също коментира триумфа на неговия тим.

"И двата отбора имахме кадрови проблеми. При нас Симеон се контузи вчера, при тях също липсват двама. И двата отбора играхме в различни състави, може би заради това мачът бе изравнен в тайбрек."

"Трябваше да бъдем по-категорични, тва е моето мнение, статистика още не съм гледал. Отдавам го на напрежението в някои състезатели - в либерото, в Мартин Павлов, който не е свикнал да играе в зала, която така бурно го аплодира. Имаше и доза напрежение. Според мен особено в четвъртия гейм трябваше да бъдем далеч по-организирани и да завършим 3:1, но това са само хипотези."

"И в двата отбора има млади момчета. И двата отбора продължаваме да създаваме кадри, което е хубаво за българския волейбол." 

"Сгрешихме няколко сервиза, пропукахме се в някои моменти. Трябва да се работи, да имаме вътрешно чувство, че можем да го направим. Това се прави с игра в подобни ситуаци, но съм доволен от момчетата."

"Засега няма нищо конкретно към Теодор Тодор и Иван Колев, но ние нямаме възможност да ги задържим. Те помагат на абсолютно доброволни начала. Ние не можем да ги спрем, дори ще им пожелаем успех."

"Не видях чак такова преобразяване. Просто изпуснахме четвъртия гейм, трябваше да се успокоим." 

"Не знам чия е грешката, но по средата на тайбрека няколко ротации се направиха в грешни положения. Ако бяхме загубили, щяхме да подадем контестация и вероятно щяхме да спечелим. Това се случва, в последствие го разбрахме, но добре че не направихме циркове." 

"Момчетата трябва да играят в такива мачове. Не че се игра страхотен волейбол, но има заряд, напрежение. Хубаво е да победиш Левски." 

"Симеон Александров изкълчи нелепо глезена вчера и вероятно няма да вземе участие в следващите две срещи." 

"Най-добрият вариант за израстването на млад състезател е да бъдат интегрирани максимум един-двама млади и около тях да има други, които да помогнат. Това е оптималната сплав, в която младият човек има възможност да получи подкрепа, ако се колебае. При нас това не се случва, защото ни се случиха неприятни финансови моменти и останахме с този състав, но каквото такова. Доволен съм от отбора, победихме Левски и продължаваме напред, както казва народа", завърши Сашо Попов.