Ръководствата на волейболен клуб ЦСКА и „София Тех Парк” проведоха среща в опит да се намери решение на казуса със зала „Армеец”.

От „червения” клуб заявиха намерения да поискат дългосрочен договор за залата, където от 40 години тренират децата на клуба с цел да я реновират. От държавната институция обаче прехвърлиха топката към Министерството на икономиката, въпреки че те прекратиха договора. ЦСКА трябва да внесе инвестиционно намерение в Министерството и да чака становище или обявяване на търг за залата. Това обаче може да се случи едва след назначаването на служебен министър, защото сегашният е в оставка, пише официалният сайт на ЦСКА.

От „София Тех Парк” настояват ЦСКА да освободи зала „Армеец” за да можело да се обследва. „Червеното” ръководство категорично не се съгласи с мотива, че залата може да бъде обследвана и така в крайна сметка към момента ЦСКА няма да освободи залата, но ще внесе инвестиционно намерения в Министерството на икономиката другата седмица и ще чака решение на проблема.

„Червените” обаче са категорични, че този път няма да позволят база на ЦСКА да бъде отнета, както се случи с част от съоръженията на 4-ти километър.

„Нееднозначен трябва да бъде отговорът. Беше ни обяснено, че крайното решение зависи от министърът на икономиката. Това също е трудност. Посъветваха ни, че трябва да направим едно инвестиционно намерение какво искаме да правим със залата. Ще го изготвим следващата седмицата. Ще търсим спешна среща с новия министър на икономиката и ще търсим позитивно решение за залата”, коментира Александър Попов в инетрвю за сайта на ЦСКА и добави:

„За нас е голям плюс това, че най-накрая сме намерили инвеститор, който да направи залата обитаема. Ясно е, че в България всяко нещо се случва в последния момент. Декларирахме, че ЦСКА няма да допусне случвалото се тук със стадион „Червено знаме” да стане и с тази волейболна зала. Ще искаме гаранции за инвеститора, който ще направи ремонт, да бъде защитен неговия интерес. Инвеститорът ще ни подаде ръка – саниране на сградата, съблекалните, електрическата инсталацията, водопровода. Ние даже не сме си представяли, че ще намерим. Оказа се, че държавата не иска или не е решила да прави там спортен обект, затова остава нашата инициатива. По-голямата стъпка от наша страна е направена. В момента битката наистина е между Давид и Голиат.”

ВИДЕО от интервюто вижте ТУК