Опитният волейболист на националния отбор на България Теодор Салпаров коментира, че всичко за предстоящото Европейско в Полша е в ръцете на „трикольорите“. Той изрази надеждите си за добра подготовка и вдигане на постоянството в представянето на селекцията.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 24 август до 3 септември. Нашият състав е в група с Русия, Словения и Испания.

Алексиев: Викнати сме за Европейското, след това каквото сабя покаже

„Имахме 20 дни. Напълно достатъчно да презаредим батериите и да започнем сериозна подготовка за Европейското. Със сигурност е нужна доста работа – и атлетика и фитнес. Тези 10 дни минаха добре. Добре се товарим. Тази седмица ще започнем и занимания с топка. Още малко остана, около месец подготовка и идва Европейското, но е напълно достатъчно това време за почивка и подготовка. Така че, няма да има оправдания. Всичко си зависи от нас. Дано вдигнем постоянството“, започна либерото по време на една от откритите тренировки на тима.

„Със сигурност Тошко Алексиев ще помогне Той е един от стълбовете в последните десет и повече години. Неговото присъствие ще е плюс. Дано намерим нужния баланс и да се подготвим по най-добрия начин. В Световната лига, въпреки че бихме някои от най-силните отбор, липсваше постоянство. Това според мен трябва да изчистим. Винаги е добре да биеш отборите от топ 4 на световната ранглиста“, добави Салпаров.