Волейболният национал на България Тодор Алексиев коментира, че е повикан в държавния тим за Европейското първенство. Опитният състезател обясни по време на открита тренировка на „трикольорите“, че е концентриран върху подготовката за предстоящия форум, като не мисли за това, което ще се случи в бъдеще.

Припомняме, че Европейското първенство ще се проведе в Полша от 24 август до 3 септември. Нашата селекция е в група с Русия, Словения и Испания.

„Може да се каже, една година не съм играл в националния Два мача от лигата изпуснах и миналото цялото лято. Сега нещата са по старо му. Продължаваме да работим“, започна Тодор Алексиев.

„Миналото лято не ми бе странно. Имах нужда от тази пауза. Сега ми бе трудно. Имах травма и имах нужда от време за лечение. Липсваше ми иначе“, добави националът ни.

„За момента коляното ми издържа на натоварването. Нямам проблеми засега“.

„Не виждам промяна. Опитните хора са същите. Ние играем от 2012 година от Олимпиадата заедно“, продължи Алексиев и добави: „Тук сме, за да помагаме. Ако може да постигнем повече, ще е добре“.

„Моята играе си е моя. Ако има нужда от мен, да завършвам след 23 точка. Аз съм го правил много пъти, ще помогна“.

„Викнати сме за Европейското и играем на този форум. След това, каквото сабя покаже“, добави волейболистът ни.

За новия си тим Олимпиакос, Алексиев обясни: „Искам да съм близо до семейството, защото ми е тежко. Олимпиакос е добро място. Близо до вкъщи. По- слаб шампионат, но отборът играе евротурнири. Мястото отговаря на това, което търся“.