Пирин Разлог започна силно сезона в Суперлигата и една от причините за това е играта на посрещача Радослав Попов. Преди 4 години той заминава за САЩ, за да учи криминология в университета Джордж Мейсън. Пораснал и помъдрял, той се завръща в България в търсене на професионално развитие. Съдбата обаче го оставя във волейбола. Свикнал веднъж с живота в Америка, прибирането обратно в Разлог кара Попов да преживее нов културен шок. С помощта на близки и съотборници обаче процесът минава доста по-леко.

„Може да се каже, да, вече втори път карам такъв културен. Преди 4 години трябваше да го изкарам един път, сега обратно. Много по-лесно ми беше сега, разбира се, защото тук са роднините, приятелите, играчите от Пирин, които познавам. Макар че пак имаше моменти, които трябваше по-така да минат“, споделя Попов.

Въпреки сериозната специалност, която отнема доста от времето му, Ради не спира да играе волейбол е сред най-добрите играчи на Джордж Мейсън. Организацията на колежанския спорт в Америка му позволява да продължи с любимата игра.

„Също много добре. Единственият минус беше, че трябва да ставам много рано за фитнес. Изобщо не трябваше да се притеснявам за нищо. Имах си ментор, който през цялото време е с мен – правеше програмата ми – сутрин фитнес после ми казва кога имам лекции.  Много лесно става всичко. Тренира се два пъти и следобедът и вечерта са лекциите. Имал съм лекции от 7:30 до 10 вечерта. Което не е много добре за възстановяването от гледна точка на волейбола.  Но всичко е направено перфектно, за да можеш да си почиваш“, обяснява Ради.