Наставникът на волейболния ЦСКА Александър Попов остана доволен от показаното от момчетата си в мача с Монтана за Купата на България. "Червените" надделяха с 3:1 и направиха голяма крачка за класиране на полуфиналите. 

"Така играхме през цялата година. Хубавото беше, че след паузата след шампионата поддържахме ниво, което означава, че можем да играем волейбол. Не се говори за почивка тук, имам предвид игровата подготовка, напрежението. Това са важни фактори." 

"Ние искаме реванш от Нефтохимик за самите себе си, няма да правим никакви сметки. Дошли сме тук да покажем нашата правота за Купата, направихме първата крачка", заяви Попов и изказа задоволство от действието на системата за повторения. 

"Много полезна беше системата за видео повторения, неслучайно я искахме и за мачовете с Нефтохимик в първенството. Видяхте колко много ситуации се промениха. При изравнени сили в края на сезона отборите не трябва да се ощетяват. Нека Купата е едно добро начало за тази система и въвеждането ѝ", заяви Попов. 

За разлика от него, колегата му от Монтана Даниел Пеев не беше щастлив от развоя, но намери основателните причини защо момчетата му са преклонили глава в тази интересна битка.  

"В първия гейм, който загубихме, бяхме много добри в атака, но не го взехме. Случи се това, което очаквах - с нови играчи ни трябва време да се донапаснат, нищо че са национали. Те имаха дълъг период на пауза и е ясно, че не са в оптимална форма", заяви Пеев пред DIEMA SPORT 2 и продължи с анализа си.  

"Мисля, че се получи един добър мач с интересни отигравания. Направихме някои неточности в четвъртия гейм. Имаше една прехвърлена топка на Мляков при 17:14, която им я върнахме и те ни забиха точка. Това беше тънкият момент в гейма." 

"Другите ни грешки бяха на флот-сервис, които са нетипични за нашия отбор. Но аз лично не съм надявал лесен мач с ЦСКА. Турнирът обаче е дълъг, можем да се поправим. Имаме ден за размисъл и ще сме мобилизирани да спечелим следващия си мач, а защо не пак да се срещнем с ЦСКА", сподели още той и говори за мача с Пирин Разлог. 

"Всички отбори, които са тук, са заслужили мястото си и едва ли са дошли на разходка. Мисля, че Пирин Разлог ще играе силно, те също имат добри изпълнители и са борбен състав и ни трябва мобилизация срещу тях", завърши Пеев.

Един от най-добрите в състава на Монтана беше Александър Симеонов, според когото все пак ЦСКА все пак е бил по-добрият състав на игрището в Добрич и е заслужил успеха си. 

"Не бяхме изненадани в този мач, побеждава по-добрият. ЦСКА днес бяха по-добри и биха заслужено. От гледна точка на играта, не успяхме да спрем Смилен Мляков и това ни повлия. Ако бяхме омекотили повече негови топки на блок, може би нямаше да загубим, но това е спортът", заяви Симеонов пред DIEMA SPORT 2 и продължи. 

"Кратко беше времето за сработване с новите попълнения. Но все пак те се познават от националния отбор и няма какво толкова да се сработваме. Просто може би бяхме малко припрени, не бяхме много добре в посрещане и на блокада. Предполагам, че в следващия мач ще си поправим грешките." 

"Играем мач за мач в тази Купа, а и за първенство. Искаме това да ни е мотото на отбора, да играем във всеки мач за победа. Дали е първенство или Купа, няма значение. Затова ще се борим следващия мач да го вземем, защото искаме да играем на полуфинал, а и на финал", завърши асът на Монтана.