Волейболистите на ЦСКА направиха огромна крачка към класирането на полуфиналите в турнира за Купата на България, който се провежда в зала "Добротица" в Добрич. Те победиха с 3:1 един от големите си конкуренти за челните позиции в предварителната група Монтана. 

С оглед регламента на надпреварата, този успех може да се окаже достатъчен за "червените" да продължат напред, освен ако не се случи някаква неочаквана въртележка, която да ги извади от тази фаза. 

Много силен мач за столичани направи диагоналът Смилен Мляков, който беше неудържим в атака. Той имаше огромен принос за крайния резултат в отделните части - 25:22, 25:22, 22:25, 27:25. 

Монтана започна силно мача и водеше с три точки преди първото техническо прекъсване в мача, но след него ЦСКА стигна бързо до равенство 13:13, а в последствие спечели частта с втория си геймбол.

Втората част започна силно за "червените" и те поведоха с 5:2 след поредица от грешки на отбора от Монтана, който обаче направи пълен обрат за 14:13. ЦСКА обаче отговори бързо, поведе с 22:20 след успешна блокада и в крайна сметка поведе с два гейма.

Монтана поведе с цели пет точки при 17:12 в третия гейм и намали изоставането си в геймовете с втория си геймбол. Момчетата на Даниел Пеев поведоха с три точки в четвъртия гейм и бяха близо до изравняване, но "червените" стигнаха до 21:21 и поведоха с ас. ЦСКА пропусна първите си възможности да сложи край на мача, но в крайна сметка спечели с 27:25.

Това се случи след атака на Тодор Скримов за Монтана, при която добре отигра топката за блок-аут, но злощастно за него тя падна върху тялото му и така точката беше на сметката на "червените", които взеха така важната победа.