Старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов коментира слуховете, че генералният спонсор на тима ще се оттегли. Специалистът призна, че има подобни индикации и констатира, че на „хората им писва“.

В сряда ЦСКА надви Пирин Разлог с 3:0 гейма в първия мач от четвъртфиналната плейофна серия на Суперлигата. Мачът се игра в зала „Васил Симов“, а Попов коментира и какво е положението с дома на „червените“, като изрази надеждите си, дори да има строеж в комплекса, „армейците“ да запазят мястото си.

„Чакаме яснота за мегапроекта, който така или иначе не ни гарантира място в комплекса, където са извоювани 56 титли. Силно се надявам дори и да има строеж тук – ние да си запазим мястото, защото това е национално богатство. Няма привърженик и на Левски дори, който да каже обратното“, обясни Попов.

„Какво да направим, ако е късно, след като разберем окончателния вариант на проекта. Чакаме и слушаме слухове. Нямаме официална позиция от Министерство на спорта. Сега не е и времето, сега е предизборно“, продължи треньорът.

Запитан за слуховете, че основният спонсор на „червените“ може да се оттегли, Попов обясни:

„Нека да приключи сезонът. Наистина има такива индикации, защото на хората им писва. Нашите спонсори не са от тези, които са на нашите конкуренти. В провинцията е малко по-лесно. Тук в София е доста сложно с финансирането и на някои от хората им писва. Ние 4 години се мъчим да подпишем договор тук, за да инвестираме готови пари, за да пооправим някои неща и като не се получават, интересът от спонсора и мотивацията му малко затихва. Ние се стараем спортно да не ги разочароваме тези хора и да ги радваме с победи, но понякога това не е достатъчно. Дано да не е късно. Още сме в неведение. Нека се съсредоточим върху волейбола. Има още един месец, в който това е тема номер едно. След това ще видим накъде духа вятърът“.

Попов: Предстои ни тежко гостуване в Разлог