Наставникът на ЦСКА Александър Попов заяви, че на тима му липсва класа, за да бъде още по-кокурентен в Европа.

"Червените" загубиха от руския Белогорие Белгород с 0:3 гейма /23:25, 20:25, 18:25/ в първия мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на CEV.

Руснаци пречупиха набързо волейболния ЦСКА

"Прекалено класен отбор е Белгород, за да правим някакви капитални изводи. Силен отбор, със силен сервис, играчи, играещи в лига, в която всяка седмица има подобен заряд. Липсва ни много класа и много рутина, за да бъдем още по-конкурентни", заяви Попов.

"Според мен играхме дръзко. Опитвахме да се надиграваме с тях, но можеше да използваме и други приоми. Опитахме се да бием силен сервис. Първият гейм 23 равни, който не се е занимавал с волейбол, той няма да знае, че се решава с една ситуация. За жалост тя не беше в наша полза. Доволен съм от психологическата подготовка на момчетата, защото се опитаха да се борят с по-силни от тях. Наред с това лъснаха проблеми, които тук в българското първенство много трудно си личат", допълни той.

"Изводите са за нас. Има много неща, върху които да работим. Ако трябва с една дума да кажа, можехме да играем по-добре. Можехме да се справим с някои ситуации по-добре, въпреки че, когато играем в определени ситуации равни с такъв отбор, би трябвало да не бъдем толкова критични", каза още наставникът на ЦСКА.

"Опитахме се да играем срещу световен отбор. На моменти се получаваше. Би трябвало проблемчетата, които излизат на такава среща да мотивират състезателите и да бъдат изчистени в тренировъчния процес. В България някои от тези грешки не се наказват, ами минават, а срещу такъв отбор не минават", завърши Сашо Попов.