Отборът на Добруджа 07 в известна степен тръгна по пътя на своите конкуренти в Суперлигата и заложи на ключови попълнения от чужбина през лятото, когато от Добрич си тръгнаха играчи за половин отбор. Без съмнение Добруджа случи с привличането на разпределя Александър Мжелски и посрещача Игор Антонюк.

Руско-украинския дует имаше основна роля за положителните резултати на добричлии през първия дял от сезона. И то като се има предвид, че Мжелски получи работната си виза доста по-късно от предвиденото.

„Мисля, че в момента поддържаме доста добро ниво”, заяви разпределят. „Има елементи, в които има много, което да бъде допълнено, но няма да ги спомена сега пред камера. На мнение съм, че подобряваме нивото си с всеки мач и се надявам, че това е видно. Работим и върху психологическата настройка за всеки мач. Момчетата реагират доста добре предвид тяхната младежка възраст. Доста ми допада. Здраво се държим въпреки малките проблеми, които ни съпътстват.”

„За българския волейбол знаех, че не е лошо ниво. Често съм следил изявите на националния ви отбор, но не съм имал възможност да гледам българското първенство. Не че не ми е било интересно, просто не съм имал възможност. Знам, че разполагате със силни национали, които играят в чужбина, в силни първенства. Знам, че българският волейбол е атлетичен и прилича на руския, но винаги на националния отбор на България нещо малко не му достига – късмет, опит… Не знам.”

Колкото до Антонюк, той имаше да разкаже интересна история около преминаването си в Добруджа. „Седях си вкъщи и скучаех, когато ми позвъниха. Казаха ми, че има място и реших – защо да не опитам?”, припомни си украинецът.

„Човек най-добре се чувства у дома. Там имахме добър отбор до преди 2000 година. Сега волейболът в Украйна умря, за съжаление. Е, има няколко отбора, но не могат да се сравнят с преди. И в родния ми град имаше такъв като Добруджа – с водещи позиции в първенството. Говоря за Мариупол, където живея от 18 години”, коментира още посрещачът.