Пирин Разлог е полуфиналист в мъжкото волейболно първенство. Това стана факт след убедителна победа над Левски с 3:0 в третия мач от четвъртфиналната серия като домакини. 

В тази битка пиринци надделяха с 28:26, 25:22 и 25:16, с което надделяха с 2:1 успеха и продължават в предпоследната фаза на шампионата. 

Най-равностоен беше първият гейм, в който интригата се запази до самия край и можеше да бъде на сметката на всеки от двата тима. Но домакините показаха по-здрави нерви и го записаха на сметката си. 

Във втората част тимът от Разлог поддържаше минимален аванс и в крайна сметка той се оказа достатъчен, за да дръпнат в резултата с 2:0. В тези моменти решаваща се оказа играта им на блокада, с която спечелиха много важни точки. 

Това сякаш пречупи волейболистите на Левски и те просто бяха спаринг-партньор в третия гейм. В него интрига липсваше и така Пирин спечели с 25:16 и след 2:1 успеха тимът от Разлог е на полуфинал.

В тази серия пиринци ще срещнат победителя от срещата между Марек и Нефтохимик 2010 в Бургас. Другите два полуфиналиста са ясни - Монтана, отстранил Добруджа, и ЦСКА, който се справи с Хебър.