Отборът на Пирин Разлог започна по перфектен начин ¼-финалната си серия срещу Левски във волейболната Суперлига. Пред собствена публика момчетата на Северин Димитров победиха „сините” с 3:0 на гейма (25:17, 25:23, 32:30). Горещата подкрепа на феновете в зала „Септември” изигра своята роля и вдъхнови любимците им да нанесат сериозен удар по амбициите на столичани.

Северин Димитров: Ако играем така и в София, отиваме на полуфинал

Владо Николов: Левски откъм грешки надмина себе си

Първият гейм в мача беше истинска катастрофа за „сините”. Те записаха цели 6 грешки от сервис и вкараха само 1 директна точка, като не успяха да затруднят особено посрещането на Пирин. В същото време домакините демонстрираха страхотна успеваемост в атака и напълно логично спечелиха с разлика – 25:17.

Следващата част беше доста по-равностойна. Левски почти през цялото време водеше минимално, като на моменти разколебаваше посрещането на Пирин. Голямото оръжие на Разлог обаче беше блокадата. Именно с блок на Георги Чалъков домакините взеха решителен аванс от 24:22, а това им помогна да спечелят с 25:23.

Блокадата на Пирин работеше безукорно и в третия гейм. Домакините поведоха доста убедително с 15:10. Въпреки всичко Левски намери начин да завърже нещата. Блокаут на Ради Попов от Пирин даде първи мачбол за домакините при 24:22, ала „сините” го отразиха, за да изравнят резултата с блокада на Смилен Мляков. Направилият много силен мач за домакините Ради Попов получи лоша топка от разпределителя си при следващата атака, а това отвори шанс за Левски и тимът на Владо Николов излезе напред чрез пусната топка от Симеон Александров.

Пирин все пак се задържа в мача и отново излезе напред при 27:26 след успешен блок срещу Симеон Александров. Оттам нататък нещата се движеха точка за точка, а всичко приключи заради лошо проведена атака на „сините”. Пирин спаси топката и организира нападение на свой ред, което Ради Попов завърши резултатно по диагонала – 32:30.

Следващият мач е на 12 март, понеделник, като домакин естествено ще бъде Левски. Серията се играе до 2 победи от 3 мача.