Старши треньорът на волейболния Левски Петър Шопов остана доволен от представянето на своя отбор, въпреки обрата и загубата с 2:3 от ЦСКА в дербито.

Според Шопов това е бил най-силният мач на неговия отбор от началото на сезона.

"Това беше най-силният ни мач и тактически, и като тактическа дисциплина. Трябва да обърнем още внимание на контраатаката, там дадохме слаб процент, и на блока на висока топка", заяви Шопов. "Това определено ни е най-силният мач и ако продължаваме да играем така, ще натрупаме победи." “Това определено ни е най-силният мач и ако продължаваме да играем така, ще натрупаме победи”, уверен е Шопов.

„Малко се изморихме, първо падна качеството на сервиса, появиха се стари грешни неща. Другото е, че Мляков влезе, разнообрази тяхната игра, Ивайло Стефанов и Ицо Христов издържаха пет гейма.”

„Ние изпълнители имаме, но за да го направиш трябва и малко опит. Не е лесно да излезеш от стандарта. Ние търсихме да излезем от стандарта, на моменти се получаваше, но това е път, който трябва да извървим.”

Относно напускането от игра на либерото Ивайло Лалов заради контузия, Шопов коментира: „Със сигурност е повлияло, докато игра той и Владислав Иванов, играхме с мног одобро посрещане. Но независимо от това, четвъртият гейм имахме 3-4 мачбола. Не можахме и загубихме.”

„Ние, ако не бием силен сервис, ще ни е много трудно да отговорим. Ние бием хубав сервис и когато отсреща се разстрои поемането, сме много добре. Другото е тренировка.”

„Няма да е никак леко с Миньор, защото те са доста опитен състав, имат доста опитни хора. Ние по никакъв повод не трябва да подценяваме нито един от съперниците в Суперлигата. Не сме с 6 победи, за да подценим последния. Ако не подходим концентрирано към мача, ще имаме проблеми.”