Наставникът на волейболния Нефтохимик Петър Дочев отдаде поражението в първия мач на финалната серия в първенството от Монтана на множеството грешки от сервис. Според него, ако геймболите в първия гейм са били реализирани, този мач е щял да се развие по различен начин.

"Бих казал, че елемент, който ни носи много позитиви, а именно сервисът, ни донесе много брак. А когато от него имаме толкова брак, няма как да стигаме до много точки. Със сигурност, ако променим това съотношение на грешки и вкарани сервиси, мачът щеше да се развие по различен начин."

"В първия гейм имахме два геймбола, които не реализирахме. Ако тогава се бяха получили нещата, мачът щеше да се развие по съвсем различен начин, но има време, серията е дълга", заяви Дочев пред DIEMA SPORT. Според него, монтанци не са го изненадали с представянето си в този двубой.

"Не бих казал, че Монтана ни изненада, абсолютно очаквано ниво и игра. Смятам, че повечето неща опираха до нашата игра, отколкото на това, какво са направили те", заяви Дочев и нападна съдиите.

"По принцип избягвам да говоря за съдийството, но мисля, че днес се мереше с различен аршин. Съдиите има над какво да се замислят, що се касае до днешната среща", сподели още треньорът на Нефтохимик.

"Няма вечно щастие, в крайна сметка затова във волейбола няма равен резултат. Хубаво е, че стигнахме до тук с един хубав баланс от победи, но в една финална серия никога не можеш да се надяваш на победа в три срещи", завърши Дочев.